Megemelt profitvárakozásra száguld az Intel - Erste Fókusz

2016.09.23. 16:27 • Erste Ötletgyár Maxi

A rés tarthatja az árfolyamot

A 2014-es 38 dolláros csúcsig emelkedett az Intel részvények árfolyama, ahonnan egy enyhe korrekció következett. Azonban a 36,7 és 36,8 euró közötti rés a korrekció során támaszt nyújthat az árfolyam számára.

A kedvező technikai kép és fundamentumok miatt a 45 eurós kiszállási pontunkat változatlanul hagyjuk. Ugyanakkor a kockázatkezelés érdekében stop megbízásunkat 35,6 dollárig, lényegében a beszállási pontunkig felhúzzuk. Így nem csak a rés nyújtotta védelmet, de a 20 és a 30 napos mozgóátlag támaszát is kihasználhatjuk.

Megemelt eredményvárakozások

A PC piac éledezését látva az Intel múlthéten megemelte a harmadik negyedévre vonatkozó árbevétel és eredményvárakozását. A társaság korábban 14,4-15,4 milliárd dollár közötti árbevételre számított, amit most 15,3-15,9 milliárd dollárra emelt. Vagyis most már a pesszimista szcenárió is annyira jó, mint korábban az optimista várakozása volt a menedzsmentnek.

Ráadásul a bruttó marzs várakozást is megemelték a korábbi 52%-ról 53%-ra és várakozásunk szerint a bruttó profit bővülése megmarad egészen az adózás előtti sorig.

Számításaink szerint a megemelt árbevételi várakozás és javuló profitmarzsok együttes hatására az adózás előtti eredmény is 600 millió dollárral, részvényenként 13 centtel emelkedhet a harmadik negyedévben.

A bejelentés hatására az elemzői várakozások is elkezdtek emelkedni, mind 2016-ra, mind pedig 2017-re vonatkozóan.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás