Elérte célárfolyamunkat a BASF- Erste Fókusz

2016.10.12. 12:26 • Erste Ötletgyár Maxi

 

Augusztus közepén küldtük legutóbbi vételi ötletünket a BASF-ről. A 72,5 eurós ellenállás áttörése nagy teret nyitott az emelkedésnek, és fundamentális alapon is voltak a pozitív mozgást segítő katalizátorok. Bár szeptember elején még volt egy mélyrepülés a papírban, de az utóbbi hetekben ismét kilőtt felfelé az árfolyam, és rövid idő alatt elérte a 79,2 eurónál megjelölt célárfolyamot.

Ma reggel ismét pozitív hírek érkeztek a BASF háza tájáról, a társaság publikálta a harmadik negyedéves előzetes számait. Az adatok pozitív meglepetést okoztak a befektetőknek, Az üzemi eredmény 5,4%-kal 1,5 milliárd euróra csökkent, ami lényegesen magasabb az 1,28 milliárdos konszenzusnál. Az árbevétel 20%-kal 14 milliárd euróra esett vissza, de még így is 0,1%-kal haladja meg a várakozásokat. A földgáz kereskedelemmel foglalkozó üzletág eladása miatt csökkent az árbevétel. Egyelőre még csak előzetes eredményeket közölt a cég, ezért a további részletekre október 27-ig várnunk kell. A BASF a teljes évre vonatkozó várakozását is megerősítette, az árbevételben 6%-os vagy annál nagyobb visszaesésre számítanak, a tisztított üzemi eredményben pedig enyhe visszaesés lehet. A költségcsökkentéseknek és a portfólió tisztításnak már látható az eredménye.

Az árfolyam a nyitás után ugrott egyet a jó eredményekre, de napon belül már esésnek indult. A szeptember vége óta látható meredek emelkedés után már várható egy korrekció, de a kedvező gyorsjelentés, a későbbiekben is adhat még erőt a papírnak.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás