Citigroup: Feljebb húzzuk a stop-losst - Erste Fókusz

2016.10.13. 15:16 • Erste Ötletgyár Maxi

Szeptemberben egy korrekció futott végig a papírban, de a hónap végén talpra állt az árfolyam és rövid idő alatt elérte az 50 dolláros szintet, ahol az év elején járt utoljára. Tegnap korrekció indult a papírban, amely a mai kereskedésben is folytatódhat, az első támasz 48 dollárnál található, alatta pedig a 47,5 dollárnál húzódó 20 és 30 napos mozgóátlagok jelentenek megállót. A stop-loss megbízást a támaszok alá 47,1 dollárra érdemes feljebb húzni, mert ha az említett szintek sem tudják megállítani a korrekciót, akkor egy komolyabb mélyrepülés is jöhetne a papírban.

Az alábbi ábrán látható, hogy a Citigroup esetében stabilan alakult a nettó kamatmarzs az elmúlt negyedévekben. Ha beindul a tengerentúlon a kamatemelési ciklus, akkor a marzsok is javulásnak indulhatnak. A kamatemelés plusz bevételeket generálhat a bankok számára a kamatmarzsok növekedésén keresztül. A Citigroup nettó kamatbevétele 2 milliárd dollárral nőhet abban az esetben, ha a kamatok nagyjából 100 bázisponttal emelkednek. A holnapi gyorsjelentésből kiderülhet, hogy a harmadik negyedévben hogyan alakultak a marzsok.

Az elemzők várakozása szerint a harmadik negyedéven a tisztított nettó profit részvényenként 1,16 dollár lehet a tavalyi 1,35 dollár után, a társaság bevétele pedig 17,23 milliárd dollár körül alakulhat az egy évvel ezelőtti 18,5 milliárd dollár után. A menedzsment egy befektetői rendezvényen azt mondta, hogy a kereskedési bevétel magasabb lehet a várakozásoknál, de a befektetési bank részlegnek a növekedése gyengébb lesz a harmadik negyedévben.

Az elmúlt hetekben felröppent egy hír, amely negatívan érintheti a társaságot. Daniel Tarullo a Fed kormányzója arról beszélt, hogy egyes bankoknál szigoríthatják a tőkekövetelményeket. A 8 legnagyobb amerikai bankot érintené leginkább az intézkedés, az úgynevezett globális rendszerszinten jelentős bankokat (G-SIB), amelyeknél a jelenleginél szignifikánsan több pótlólagos tőkét követelnének meg. A legutóbbi stressz teszten a Citigoup kiemelkedően teljesített, a vizsgált bankok közül a Citigroup rendelkezik a legmagasabb Tier1 tőke megfelelési mutatóval, bőven a szabályozói szint felett van a bank rátája. Ráadásul negyedévente szignifikánsan emelkedést mutat.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás