Száguld a Richter árfolyama, módosítjuk a stop szintet - Erste Fókusz

2016.10.24. 15:30 • Erste Ötletgyár Maxi

Lendületesen emelkedik a Richter árfolyama, ezért ismételten indokoltnak látjuk profit-stop megbízásunkat módosítani. A Stop megbízást a 20 és a 30 napos mozgóátlag alá javasoljuk elhelyezni 5680 forinthoz. Ha ezen a szinten záródna a pozíciónk, akkor is bő 6%-os nyereséget realizálhatnánk.

A kedvező piaci folyamatokat látva 7090 forintnál elhelyezett javasolt kiszállási pontunkat továbbra is érvényben hagyjuk.

Az elmúlt napokban az árfolyam megközelítette a zölddel jelölt ferde tetővonalat, azonban ennek áttörésére ez idáig még nem került sor.

Az árfolyam emelkedését a momentumon túl az is támogatta, hogy a Richter bejelentette, hogy szerződést kötött a Trastuzumab készítmény gyártásának technológiai átvételére. Ezért mérföldkő fizetéseket eszközöl a technológia tulajdonosának, a DM Bio nevű cégnek, cserébe még licenszt is kap az európai, a FÁK-beli és a latin-amerikai piacokra az értékesítés tekintetében. Az emlőrák kezelésére szolgáló bioszimiláris készítmény 4-5 év múlva kerülhet piacra, és a költségek ugyan relatíve nem magasak, de a bevételek is nagyon bizonytalanok annak ellenére, hogy a készítményből jelenleg 1,8 milliárd euró értékben adnak el Európába évente.

A Richter várhatóan november első hetén teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését. Egy kedvező negyedéves beszámoló esetén akár már most közel kerülhetünk az egész éves várakozások teljesüléséhez.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás