Tovább emelkedhet a DAX az átmeneti megingás után - Erste Fókusz

2016.11.10. 11:22 • Erste Ötletgyár Maxi

A pár héttel ezelőtt küldött DAX vételi ötletünk veszteséglimitáló megbízása aktiválódott a november eleji mélyrepülés során. A stop-loss 10.330 pontnál volt elhelyezve, és az árfolyam kétszer is leszúrt 10.200 pont alá.

Tegnap az amerikai elnökválasztás mozgatta meg a piacokat. Donald Trump győzelmének hírére először mélyrepülés indult a börzéken, a DAX index 10.176 pontig szúrt le, de még a délelőtti órákban volt egy éles fordulat és meredeken emelkedni kezdett a DAX. Trump győzelmi beszédét követően megnyugodtak a tőzsdék, a pánik gyorsan elillant és egészen zárásig kitartott a jó hangulat. A várakozásokkal ellentétben Trump megválasztása nem okozott komoly sokkot a piacoknak, és az átmeneti megtorpanást követően folytatódhat az emelkedés.

A mai kereskedést is jól indította a DAX index, és sikerült a 10.750 pontos ellenállást elérnie az árfolyamnak. Ezúttal nagy lendülettel közelítette meg a szintet, és ez egy fontos erőpróba a DAX-nak, ugyanis a szint áttörésével komolyabb tere nyílna az emelkedésnek. Bár 10.860 pontnál még egy kisebb szinttel is szembesülni fog az index, de komoly ellenállás csak 11.420 pontnál húzódik, amely a grafikon alapján számolt célárfolyam, illetve egy tavaly novemberi csúcspont alapján adódik.

A fundamentumok továbbra is kedvezőek, ahogy a legutóbbi Fókuszban ezt részletesen leírtuk. A gyorsjelentési szezon már a végéhez közeledik, a DAX 30 komponensek közül eddig 25 társaság publikált. Összességében árbevétel terén 0,2%-kal a profit esetében pedig 4%-kal múlták felül a vállalatok elmúlt három hónapra vonatkozó eredményei az elemzők várakozásait.

Az MACD most készül vételi jelzést adni, amely szintén a további emelkedést erősítheti. Célárfolyamnak a 11.420 pontos ellenállást jelöljük meg, stop-loss megbízást pedig 10.480 pontra javasolt elhelyezni.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás