Citigroup: Bebiztosítjuk profitunk nagy részét és feljebb emeljük a célárat - Erste Fókusz

2016.12.09. 09:34 • Erste Ötletgyár Maxi

A megemelkedett inflációs várakozások a hozamok ugrásszerű növekedéséhez vezettek, ami pozitív az amerikai bankszektor többségére nézve. Az inflációs várakozások már októberben emelkedésnek indultak, azonban Trump megválasztása után bontakozott csak ki az igazi rally. Az inflációs várakozásoknál a hozamok még gyorsabb ütemben emelkedtek, a 10 éves amerikai hozamszint egy hónap leforgása alatt érte el újra az 5 éves 5 évre előremutató inflációt. Ez annak a jele, hogy a befektetők szerint véget fog érni a negatív reálkamatok ideje, ismét kiszámíthatóbb lesz a gazdaság és a fogyasztói kiadások mellett a beruházások növekedése is érdemben hozzá fog járulni a gazdasági növekedéshez Amerikában.

Ez azt jelenti, hogy a bankszektor nem csupán a kamatmarzsok tágulásán profitálhat, hanem a kihelyezett hitelek mennyiségét is növelheti. A 2016-os első negyedévben úgy tűnik, hogy a Citi-nek egy hosszabb csökkenő trendet sikerült megszakítania ezen a téren, ami a legutóbbi negyedévben is folytatódott mind a lakossági, mind a vállalati szegmensben.

Mindemellett Trump adócsökkentési terve is komoly pozitívum lenne a bank szempontjából, ugyanis az effektív adókulcsa jelenleg 30% körüli, így sokat profitálhatna egy esetleges vállalati csökkentésből.

 

 

 

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás