Továbbra is bízunk a dollár erősödésében - Erste Fókusz

2017.01.02. 15:56 • Erste Ötletgyár Maxi

Az év végi illikvid időszakban erőteljes turbulencia volt tapasztalható az EURUSD devizapárban, melynek eredményeként 1,06 fölé is felszúrt az árfolyam. Ennek hatására aktiválódott stop meghízásunk, így short pozíciónk automatikusan zárásra került.

Továbbra is bízunk ugyanakkor a dollár erősödésében, ezért piaci árfolyamon a short megbízás újranyitását javasoljuk. A veszteséglimitáló stop megbízást a múltkori felszúrás fölé, 1,067-hez javasoljuk elhelyezni. A kiszállási pontunkat pedig változatlanul 1,0-nál tartjuk. Így a pozíció hozam/kockázat aránya meghaladja a 2:1 arányt.

Technikailag az 1,035-ös támaszszintet lesz majd érdemes figyelni, ami a decemberi mélypontot jelenti. Ennek áttörését követően nyílna tér a további dollárerősödés előtt.

A dollár erősödése mellett az emelkedő amerikai inflációs várakozások és ezzel összhangban az emelkedő kamatemelési várakozások állnak. A Fed decemberben 0,5-0,75%-os sávba emelte az alapkamatot, azonban a kamatemelés várhatóan idén is tovább folytatódik. A piaci várakozások és a Fed tagok véleménye alapján is 3 kamatemelés várható idén, miközben az EKB várhatóan legkorábban 2018-ban emelhet kamatot. Így az idei évben a dollár és az euró kamatok közti olló még tovább nyílhat, ami folyamatos keresletet generálhat a dollár számára.

Forrás: Bloomberg

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás