Tovább száguld a Richter - Erste Fókusz

2017.01.09. 12:18 • Erste Ötletgyár Maxi

Forrás: Bloomberg, Erste

Néhány hétnyi oldalazást követően ismét sikerült a Richter árfolyamának felfelé elrugaszkodnia, így új történelmi csúcsot is sikerült elérnie az árfolyamnak. A kedvező tendenciát kihasználva ismételten a stop megbízásunk megemelését javasoljuk, a december második felét meghatározó oldalazó sáv alja alá 6081 ponthoz, így egyre nagyobb profitot biztosíthatunk be pozíciónkon.

A korábban javasolt 7090 pontos kiszállási pontunkat változatlanul tartjuk. Annak eléréséig további 10%-os felértékelődési potenciál van a részvényben.

A Richter számára nagyon fontos a rubel árfolyamának alakulása. Ebből a szempontból rendkívül fontos, hogy a rubel hónapok óta erősödik a forinttal szemben. A következő grafikonon ábrázoltuk a Richter és a RUBHUF devizapár árfolyamának együttmozgását.

Az erősödő rubel két soron is pozitívan befolyásolja a Richter eredményét:

  • Egyrészt az oroszországi értékesítések eredményre gyakorolt hatása javul a kedvezőbb árfolyam miatt
  • Másrészt pedig a pénzügyi eredmény javul és az sem zárható ki, hogy a devizaárfolyam mozgások eredményeként a negyedik negyedéves eredményben pozitív pénzügyi eredményről számolhat majd be a Richter

 

Forrás: Bloomberg, Erste

A rubel mellett érdemes egy pillantást venni a dollár árfolyamára is, hiszen egyre nagyobb a társaság dollárkitettsége, ugyanis Amerika mellett például Latin-Amerikában, illetve Ukrajna esetében is dollár alapon történik az elszámolás, és ezek együttes bevételei már körülbelül fele akkora kitettséget jelentenek, mint az orosz bevételek. Ezért jó hír, hogy a dollár is tovább folytatta erősödését a forinttal szemben az elmúlt hónapokban.

A komplex képhez ugyanakkor hozzátartozik, hogy a forint erősödött az euróval szemben, azonban itt egy relatíve visszafogott elmozdulásról beszélhetünk.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás