Hamarosan eldől az amerikai tőzsde idei iránya!

2017.01.19. 14:35 • Erste Ötletgyár Mini

Utóbbi kategóriába tartozik a Super Bowl indikátor, mely a Super Bowl eredményéből von le következtetést a tőzsde éves teljesítményére nézve. Természetesen a győztes csapat és a tőzsde teljesítménye között semmilyen logikai összefüggés nem áll fent! Viszont a 70-es évek óta működő, Leonard Koppett sportújságíró által kifejlesztett indikátor mégis 80%-os hatékonysággal működött publikálása óta. Statisztikailag mondjuk az is kimutatható, hogy a gólya hozza a gyereket, legalább is szép tankönyvi példa statisztikából, hogy múltbeli adatokból megállapítható a gólyák és gyerekek száma közti pozitív korreláció is, bár itt a háttérben akár még egy logikai láncolat is felfedezhető a kedvezőbb időjárás, magasabb mezőgazdasági termés, magasabb (fogyasztói és üzleti) bizalom, illetve több gólya között.

Kinek kell szurkolni február 6-án hajnalban?

Az amerikai nemzeti futball liga két fő csoportból áll: az AFC-ből (Amerikai Futball Konferencia) és az NFC-ből (Nemzeti Futball Konferencia). Az indikátor szerint ha AFC csoportból származó csapat nyer akkor medve piacra érdemes felkészülni, míg ha NFC csoport valamely tagja nyer akkor folytatódhat a bikapiac. Így a további emelkedés érdekében az NFC csoportból érkező csapatnak kell szorítanunk, mely a Green Bay vagy az Atlanta lehet majd. A Super Bowlt február 5-én az ultra modern houstoni stadionba fogják tartani, így ahhoz, hogy megtudjuk, hogy a győztes csapat alapján a tőzsdék emelkedni, vagy esni fognak, nem árt február 6-án hajnalban fent maradni.

Bárki is nyer, nem éri meg túlságosan messzemenő következtetéseket levonni. Mindenesetre nem árt tudni, hogy akár sportesemények kimenetelére is lehet a tőzsde segítségével spekulálni!

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás