Nem lettek túl fényesek a gyorsjelentések a tengerentúlon

2017.01.31. 15:04 • Erste Uzsonna

A várttól elmaradó gyorsjelentések közepette csökkenést mutatnak az amerikai határidős indexek. Mind az S&P500, mind a Dow, mind a Nasdaq 0,2%-kal esnek a piacnyitás előtt.

Nagyjából megfelelt a várakozásoknak a negyedik negyedévben az Eli Lilly. Az árbevétel soron az 5,54 milliárd dolláros várakozásokkal szemben, 5,76 milliárd dollárt ért el a vállalat, ami 7%-os növekedés az előző évhez képest. A tisztított EPS 0,96 dollár lett, ami elmaradt a várt 0,98 dollártól. 2017-es várakozásain nem változtatott a cég, amik nagyjából azonosak az elemzői konszenzussal.

Hasonló képet mutatott a Pfizer negyedik negyedéves gyorsjelentésében, azonban a jövőre borúsabb kilátásokat fogalmazott meg. Míg a 13,63 milliárd dolláros árbevétel megverte a 13,55 milliárd dolláros elemzői várakozásokat, a tisztított EPS csupán 0,47 dollár lett a várt 0,50 dollárral szemben. A 2017-es előrejelzései kisebb csalódást okoztak a vállalatnak, ugyanis az elemzők 54,3 milliárd dolláros árbevételt és 2,59 dolláros tisztított EPS-t vártak az évre, míg a vállalat ezeket rendre az 52-54 milliárd dolláros és a 2,5-2,6 dolláros sávban határozta meg. A részvények 1% feletti esést mutatnak piacnyitás előtt.

Elmaradt a várakozásoktól az Under Armour negyedik negyedéves gyorsjelentése, ami több vetélytárs, többek között az Adidas, a Nike és a Footlocker árfolyamára is kihatott. A vállalat 1,31 milliárd dolláros árbevételen 0,23 dolláros tisztított EPS-t ért el, az elemzők által várt 1,41 milliárd dolláros árbevétellel és 0,25 dolláros EPS-el szemben. A vállalat az észak-amerikai kiskereskedelemben tapasztalható kihívásokra hivatkozott a várttól elmaradó eredmény kapcsán. A befektetők kezdenek szkeptikusak lenni, hogy továbbra is képes-e a vállalat az eddig látott ugrásszerű ütemben növekedni, ami többek között hozzájárult ahhoz, hogy 20% körüli esést mutatnak a részvények piacnyitás előtt.

A FedEx és a Deutsche Post árfolyama is esett a UPS negyedik negyedéves gyorsjelentését követően. A vállalat a várakozásoknak megfelelő 16,9 milliárd dolláros árbevételt ért el, azonban az 1,63 dolláros tisztított EPS elmaradt az 1,69 dolláros elemzői konszenzustól. A fő negatívum a jelentést illetően a 2017-es várakozások közzététele volt, ahol 5,8 és 6,1 dollár közötti tisztított EPS-t határozott meg a vállalat, míg az elemzők 6,17 dollárt várnak. Az árfolyam 4%-os esést mutat piacnyitást megelőzően.

A várakozásoknak megfelelő számokat jelentett a Mastercard a negyedik negyedévre. A cég 2,76 milliárd dolláros árbevételen 0,86 dolláros tisztított EPS-t ért el. A vállalat szerint 2017-ben az árbevételre kisebb nyomást gyakorolhat a különféle engedmények növelése, ugyanis a vásárlók egyre nagyobb visszatérítéseket várnak el hűségükért. A részvények 2%-os mínuszban vannak piacnyitás előtt.

Jelentett az Exxon Mobil is a negyedik negyedévre. A vállalat 61,02 milliárd dolláros árbevételről számolt be, ami elmaradt a 63,57 dolláros elemzői konszenzustól. A profitsoron 0,90 dolláros tisztított EPS-el megverte a cég a 0,72 dolláros elemzői konszenzust. A részvények nem mozdultak el érdemben a jelentésre.

Piaczárás után teszi közzé az Apple első gazdasági negyedéves gyorsjelentését. Három negyedévet követően ismét emelkedhettek az iPhone eladások az előző év azonos időszakához képest az elemzők szerint. A konszenzus 76,3 millió darabos eladást vár, ami 1,7%-kal haladná meg az előző évi azonos időszakot. A profitsoron ennek ellenére mégis csökkenést várnak az elemzők, ugyanis az átlagos eladási árak csökkenhettek az egy évvel ezelőttihez képest.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás