Meglepően jó lett az ADP foglalkoztatottsági adat

2017.02.01. 14:49 • Erste Uzsonna

Pozitív tartományban tartózkodnak az amerikai határidők piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Dow 0,3%-kal, a Nasdaq pedig 0,6%-kal emelkedik.

246 ezer új foglalkoztatott állt munkába amerikai vállalatoknál január hónapban az előző havi 151 ezer után. A 2016 júniusa óta legmagasabb érték komoly pozitív meglepetés, ugyanis az elemzők 168 ezres bővüléssel számoltak.

Ma este amerikai piaczárást követően jelent a Facebook. A befektetők kiemelten figyelik a mobileszközökön elhelyezhető hirdetések telítettségének szintjét, hiszen ezek voltak a növekedés fő motorjai az utóbbi időben. Emellett fontos tényező lesz, hogy a 2012-ben felvásárolt Instagram, mennyiben képes hozzájárulni a bevételek növekedéséhez, ugyanis aktív felhasználóinak száma ugrásszerűen növekszik, elérve a 600 milliót tavaly decemberben. Az elemzők 8,5 milliárd dolláros árbevételt és 1,21 dolláros EPS-t várnak a negyedik negyedévre.

A tegnapi gyengébb Chicagói beszerzési menedzser indexet követően érdemes lesz ma délután figyelni az ISM feldolgozóipari és a Markit feldolgozóipari beszerzési menedzser index értékét, hogy valóban alábbhagyhat-e az optimizmus a szektorban.

Ma este magyar idő szerint nyolc órakor teszi közzé kamatdöntésének eredményét a Fed. A kamatok valószínűleg változatlanok maradnak, inkább a Fed tagok kommunikációját lesz érdemes figyelni a kamatpálya lehetséges alakulásával kapcsolatban.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás