Újabb jelentések érkeztek a tengerentúlról

2017.02.02. 14:53 • Erste Uzsonna

Kisebb esést vetítenek előre az amerikai határidők. A vezető indexek 0,2-0,3% körüli esést mutatnak piacnyitás előtt.

Megfelelt az elemzői várakozásoknak a negyedik negyedévben az amerikai Merck, ami még az első világháborút követően vált külön az eredetileg Németországban létrejött gyógyszercégtől. A vállalat 10,12 milliárd dolláros árbevételen 0,89 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami megegyezik az elemzői várakozásokkal. A vállalat profitját továbbra is a rák kezelésében kiemelt jelentőségű Keytruda gyógyszer hajtotta, ami több új felhasználási módra is engedélyt kapott, így több mint megduplázván egy évvel ezelőtti forgalmát. Amerika egyik legnagyobb gyógyszercégeként a Merck is Trump kereszttüzébe került a magas gyógyszerárakkal kapcsolatban, azonban a keddi megbeszélés a vállalatvezetők és az elnök között arra engedett következtetni, hogy az állam csak végső esetben nyúlna bele a versenypiaci gyógyszerárakba.

Közzétette negyedik negyedéves gyorsjelentését a Philip Morris, amely azt mutatta, hogy egyelőre sikerül a cégnek áremelésekkel a csökkenő értékesítési volument kompenzálnia. A vállalat 6,97 milliárd dolláros árbevételt ért el a negyedévben, ami meghaladja a 6,66 milliárdos várakozásokat. A tisztított EPS 1,1 dollár lett, ami megegyezik az elemzői várakozásokkal. 2017-re a vállalat 4,7-4,85 dollár közötti EPS-t vár, ami pozitív csalódás, hiszen az elemzők 4,71 dolláros értéket vártak. A részvény árfolyama közel 3%-os emelkedést mutat a piacnyitás előtti kereskedésben.

246 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért a tengerentúlon, így már 100-ik hete tartózkodik ez az érték a kiemelten figyelt 300 ezres érték alatt. Az elemzői konszenzus 250 ezres értéket várt, így a kapott érték kisebb pozitív meglepetésnek számít.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás