Nagyszerű eredménnyel kezdődhet a hazai gyorsjelentési szezon

2017.02.03. 12:25 • Erste Ötletgyár Mini

Hétfő reggel publikálja negyedik negyedéves eredményét a Richter és ezzel a nagyvállalatok körében is elkezdődik a gyorsjelentési szezon.

Nagyszerű, 17,4 milliárd forintos adózott eredményt várunk, ami év/év alapon 75%-os növekedést jelentene. A növekedés nagyrészt az orosz rubel erősödéséhez kapcsolódik, mely ezúttal két soron is pozitívan befolyásolhatja a Richter eredményét.

  • Az orosz értékesítés 22%-kal növekedhet a devizahatás és a növekvő volumennek köszönhetően.
  • 3,8 milliárdos pozitív pénzügyi eredményt érhet el a Richter, szemben az egy évvel korábbi 3 milliárd forintos veszteséggel.

Az EU 15 országcsoportban az árbevétel 11%-kal növekedhet, ez azonban némileg csalóka, hiszen ez a növekedés nagyrészt a svájci Finox akvizíciójához kötődik.

A jó értékesítési számoknak és a költségkontrollnak köszönhetően az üzemi árrés is jól alakulhatott. Mind a negyedévben, mind az év során 16% körül lehetett.

Ezeken felül érdemes lesz még az Esmya és a Cariprazine Vraylar értékesítési számait is figyelnünk. Utóbbiról jellemzően frissebb képet kaphatunk az Allergan gyorsjelentéséből, mely jövő szerdán az amerikai piac nyitását megelőzően jelenik meg.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás