Összefogtak a technológiai cégek Trump ellen

2017.02.06. 14:41 • Erste Uzsonna

A pénteki emelkedést követően egyelőre lecsorgást mutatnak az amerikai határidők. Az S&P500 és a Dow 0,1%-os, a Nasdaq 0,2%-os csökkenést mutat piacnyitás előtt.

Összesen 97 amerikai technológiai vállalat fogott össze és lebbezett fel Donal Trump bevándorlást korlátozó elnöki rendelete ellen. A vállalatok köztük az Apple, a Facebook, a Google, az Intel vagy akár a Netflix a bevándorlók gazdasági és társadalmi fontosságát érzékeltetik a dokumentumban és az elnöki rendelet visszavonását sürgetik. A rendelet jelenleg egy bírói döntésnek köszönhetően már nincs érvényben, azonban a hét folyamán még elképzelhető, hogy lesz fordulat az ügyben.

Közétette negyedik negyedéves jelentését a Hasbro. Az amerikai játékkészítő 1,63 milliárdos árbevételen 1,64 dolláros tisztított EPS-t ért el, míg az elemzők 1,5 milliárdos árbevételt és 1,28 dolláros EPS-t vártak. A vállalat nagy konkurense, a Mattel nemrég csalódást keltő számokat tett közzé, így igen pozitív, hogy már az egymást követő második negyedév lett igen erős a Hasbronál. Ennek megfelelően a részvény már több mint 10%-os emelkedést mutat piacnyitás előtt.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás