Jót jelentett a Richter amerikai partnere

2017.02.08. 14:48 • Erste Uzsonna

Minimális elmozdulást mutatnak az amerikai határidők piacnyitás előtt. A Dow és a Nasdaq egyelőre nem mutat komolyabb elmozdulást, míg az S&P500 is csupán 0,1%-os mínuszban tartózkodik.

Közzétette negyedik negyedéves gyorsjelentését az Allergan, a Richter amerikai értékesítési partnere. A vállalat 3,86 milliárdos árbevételen 3,9 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami felülmúlja az elemzői várakozásokat, amik 3,77 milliárdos árbevételről és 3,75 dolláros EPS-ről szóltak. A Richter szempontjából fontos Cariprazine (USA-ban Vraylar) negyedéves értékesítési bevétele 43,2 millió dollár lett, így összességében 94,3 millió dollár bevétele származott ebből az Allergannak 2016-ban. Ez igen jó eredménynek számít, amiből a Richter egy 15 és 20% közötti royalty bevétel keretében részesül.  Az amerikai gyógyszercég részvényei a jó hírekre több mint 1%-kal emelkednek piacnyitás előtt.

Szintén felülmúlta az elemzői várakozásokat a negyedik negyedév során a Time Warner. Az HBO-t és a CNN-t is üzemeltető médiavállalat 7,89 milliárd dolláros árbevételt jelentett az elemzők által várt 7,73 milliárddal szemben, míg a tisztított EPS 1,25 dollár lett, jobb a várt 1,19 dollárnál. A vártnál jobb eredmény főként a Warner Brothers filmstúdió jó teljesítményének volt köszönhető. A részvények 1%-kal emelkednek piacnyitás előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás