Hangnemet váltott Trump

2017.02.09. 15:11 • Erste Uzsonna

Elolvadtak a pluszok az amerikai határidős piacokon a délután folyamán. Az S&P500 még 0,1%-os pluszban tartózkodik, míg a Dow és a Nasdaq nem mutat komolyabb elmozdulást.

Megválasztása óta először lépett kapcsolatba Donald Trump a kínai elnökkel, Xi Jinpingel. Trump levelében boldog újévet kívánt a kínai népnek és megköszönte az elnöknek a gratulációt. Emellett arról írt, hogy várja már a közös munkát a kínai kormánnyal, ami reményei szerint mindkét fél számára hasznos lesz. Trump egyébként a holnapi nap folyamán találkozik Shinzo Abe, japán miniszterelnökkel, valamint hamarosan találkoznak egymással USA és Mexikó külügyminiszterei is. Amennyiben ezek a találkozók is hasonló hangnemben zajlanak, komoly fordulatnak lehetnénk tanúi Trump eddigi éles stílusa után.

Ma találkoznak a nagy amerikai légitársaságok vezetői Trumppal. A témák közt szerepel a reptéri infrastruktúrahálózat állapota, a lehetséges szabályozási és adóreformok, de minden bizonnyal a külföldi légitársaságok által támasztott verseny is fontos téma lesz. Trump beutazást tiltó elnöki rendelete, amit azóta a bíróság érvénytelenített nem biztos, hogy szóba fog kerülni az ülésen.

Nem voltak elég az üdvösséghez Trump kommentjei a Twitternek a negyedik negyedévben. A vállalat 717 millió dolláros árbevételt ért el a várt 740 millió dollárral szemben, a 0,16 dolláros tisztított EPS viszont jobb lett a 0,12 dolláros várakozásnál. A negyedévben éves alapon 1%-kal nőtt csupán az árbevétel, míg tavaly ugyanilyenkor 48%-os volt a növekedési ütem. A hírekre 10%-ot esett a vállalat piacnyitás előtt.

Csalódást okozott a Coca-Cola a befektetőknek negyedik negyedéves gyorsjelentésével. A vállalat 9,38 milliárd dolláros operatív eredménye és 0,37 dolláros tisztított EPS-e megegyezett a várakozásokkal, azonban 2017-es előrejelzéseiben pesszimistább volt a cég. A vállalat 1 és 4% közötti profitcsökkenést vár a 2017-es gazdasági évre, míg az elemzők minimális profitnövekedést vártak. A részvények nagyjából 2%-os mínuszt mutatnak piacnyitás előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás