Az USA mégis tiszteletben tartja az „egy Kína” álláspontot

2017.02.10. 15:07 • Erste Uzsonna

Kisebb pluszban tartózkodnak az amerikai határidők a tegnapi új csúcsok után. Az S&P500 és a Nasdaq 0,1%-kal, míg a Dow 0,2%-kal emelkedik.

Tegnapi levelének megfelelően valóban békülékeny hangnemet kíván megütni Donald Trump a kínai kormánnyal. Tegnap este első ízben telefonált Xi Jinping, kínai elnökkel és arról biztosította, hogy tiszteletben tartja az „egy Kína” álláspontot, miszerint Tajvan Kína részét képezi. Trump békülékeny szavai pont azelőtt hangoztak el, hogy ma vendégül látja japán miniszterelnökét, Shinzo Abe-t.

Felülteljesítette az elemzői várakozásokat az Nvidia tegnap megjelent negyedik negyedéves gyorsjelentésében. A grafikus processzorokat gyártó technológiai óriás 2,17 milliárd dolláros árbevételen 1,13 dolláros tisztított EPS-t ért el, míg az elemzők 2,11 milliárdos árbevételt és 0,98 dolláros EPS-t vártak. A 2017-es első negyedévre 1,9 milliárd dollár +/-2%-ban határozta meg a cég az eredményvárakozásokat, ami minimálisan meghaladja a piaci konszenzust. A vállalat részvényei 3% körül emelkednek piacnyitás előtt.

Továbbra is kitart az importárak növekedési üteme a tengerentúlon. Éves alapon 3,7%-kal nőtt az importárindex januárban, az előző havi 1,8%-os emelkedés után. A nagymértékű emelkedést főként az üzemanyagimport árának növekedése okozta.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás