Kedvező hírekre száguld az ArcelorMittal

2017.02.14. 12:38 • Erste Ötletgyár Mini

Januárban már felhívtuk a figyelmet az ArcelorMittal részvényekben rejlő lehetőségre, de még a vártnál is simábban küzdötte le a 8,26 eurónál húzódó ellenállást, így az árfolyam tovább roboghat 9 euró felé. Az ellenállást a kedvező hírek hatására egy réssel átugrotta az árfolyam, ami kimondottan erős pozitív jelzésnek számít.

A következő ellenállást a még 2014 közepén hagyott rés jelenti 8,93 eurónál, ami átmeneti megállót jelenthet majd az árfolyamnak, míg hosszabb távon a 9,37 eurós ellenállást veheti célba az árfolyam.

 

Forrás: Bloomberg

Fundamentális oldalról a vasérc és acélárak emelkedése húzza a részvények árfolyamát. Tavaly év közepén egy trendfordulót követően egy emelkedő ciklus vette kezdetét a vasérc és acél árakban, ami mind a mai napig tart.

Pénteken és hétfőn is 5-5%-ot emelkedett a részvények árfolyama. Pénteken az ArcelorMittal kiváló negyedik negyedéves jelentésének örültek a befektetők, hétfőn pedig már egy iparág-specifikus hír, az erős kínai kereslet hajtotta felfelé az árfolyamot.

Ráadásul az ArcelorMittal azon kevés cégek közé tartozik, melyek határozottan a protekcionizmus térnyerésének nyertesei lehetnek. Hiszen főbb piacain (Európa és Amerika) a dömpingáron érkező kínai termékek számottevő konkurenciát jelentenek. Ezért is kiemelt jelentőségű, hogy Kínában folyamatosan csökkentik a fölös kapacitásokat.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás