Félnek az adóreformoktól az amerikai kiskereskedők

2017.02.14. 14:57 • Erste Uzsonna

Nem mutatnak jelentős elmozdulást az amerikai határidők, tegnapi zárószintjeik körül nyithatnak a vezető részvényindexek.

A Reuters szerint a héten több nagy amerikai kiskereskedelmi lánc vezére utazik együtt Washingtonba, hogy meggyőzzék a republikánusokat a határkiigazított társasági adó (border adjustment tax) káros hatásairól az amerikai fogyasztókra nézve.  A cégvezérek minden bizonnyal úgy érzik, hogy kifutnak az időből, hiszen Trump nemrég jelentette be, hogy a hetekben érkezhetnek az adóreformok részletei. Amennyiben az importok ennek nyomán komolyabb mértékben megdrágulnának, az a kiskereskedelmi szektornak jelentené az egyik legnagyobb csapást, hiszen termékeik túlnyomó többségét olcsón termelő, külföldi országokból hozzák be az USA-ba.

Megverte az elemzői várakozásokat a T-Mobile USA a negyedik negyedévben. A vállalat árbevétele a vártat kissé felülmúló 10,2 milliárd dollár lett, míg a tisztított EPS 0,43 dollár, meghaladva a 0,30 dolláros elemzői konszenzust. Az eredmények alapján úgy tűnik, hogy a vállalat agresszív marketingstratégiája kifizetődik, hiszen átlagosan havi 1,2 millió vezeték nélküli kapcsolatot használó előfizető csatlakozott hozzájuk a negyedévben, több mint bármelyik versenytárshoz.

Az előzetesen vártnál kissé gyorsabb ütemben növekedtek a termelői árak az USA-ban január hónapban. Éves alapon 1,6% volt a termelői árindex növekedése, míg az elemzők 1,5%-ot vártak.

Továbbra is csúcson a kisvállalati optimizmus a tengerentúlon. Az index januárban 105,9 pontos értéket vett fel, ami egy hajszálnyival ugyan, de jobb az előző havi 105,8 pontos értéknél.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás