Túl korán adott túl Deere részvényein Buffett

2017.02.17. 15:25 • Erste Uzsonna

Lecsorgás jellemzi az amerikai határidőket piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Dow 0,3%-os, a Nasdaq pedig 0,1%-os esést mutat.

A vártnál jobbat jelentett a Deere a gazdasági első negyedévre. A világ legnagyobb mezőgazdasági gép gyártója 4,7 milliárd dolláros árbevételen 0,61 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami meghaladta az elemzők által várt 4,63 milliárd dolláros árbevételt és 0,55 dolláros tisztított EPS-t. A vállalat vezetője, Sam Allen szerint az iparág az évek óta tartó hanyatlás után ismét fordulatot vehet, így profitkilátásait is megemelte a cég. A vállalat a korábbi éves +1%-os árbevétel-prognózisa után most 4%-os növekedést vár a 2017-es gazdasági évre, míg korábbi 1,4 milliárd dolláros nettó eredményvárakozását 1,5 milliárdra módosította. Éppen a napokban látott napvilágot, hogy Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway eladta meglévő Deere részvénycsomagját, ők minden bizonnyal nem voltak ilyen optimisták a céggel kapcsolatban. A részvények a jó hírekre 3%-kal emelkednek piacnyitás előtt.

Felülteljesítette a várakozásokat a Moody’s is a negyedik negyedévben. A vállalat 942 millió dolláros árbevételen 1,23 dolláros tisztított EPS-t ért el, míg az elemzők 908 millió dolláros árbevételt és 1,14 dolláros EPS-t vártak. A részvények közel 1%-os emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás