Zárva tartanak ma a tengerentúli piacok

2017.02.20. 14:32 • Erste Uzsonna

Minden év februárjának harmadik hétfőjén George Washington, első amerikai elnök tiszteletére nemzeti ünnepnapot tart az Egyesült Államok. Az idők folyamán az ünnep tulajdonképpen az összes eddigi amerikai elnök ünnepévé vált, így ezt a napot az Elnökök napjaként is említik. A mai napon mind a részvény, mind a kötvénypiacok zárva tartanak, valamint fontosabb makroadatok sem látnak napvilágot.

A Reuters forrásai szerint továbbadhat a japán SoftBank, a Sprint-ben való részesedésén, ami a Deutsche Telekom leányának, a T-Mobile U.S.-nek teremtene lehetőséget arra, hogy felvásárolja a rivális telekommunikációs társaságot. Noha korábban a két vállalat összeolvadását a versenyjogi hatóságok ellenezték, mostanra megváltoztak az erőviszonyok a piacon, így talán több eséllyel kerülhetne sor a tranzakcióra. A hírre a nagy amerikai telekommunikációs társaságok péntek piaczárást közvetlenül megelőzően kivétel nélkül emelkedtek.

A hét további részében érdemes lesz figyelni a Wal-Mart keddi és a Tesla szerdai gyorsjelentését, valamint a Fed jegyzőkönyvét az előző kamatmeghatározó ülésről, ami magyar idő szerint szerdán este nyolc órakor lát napvilágot.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás