Jól állta a sarat a Wal-Mart

2017.02.21. 14:18 • Erste Uzsonna

Emelkedéssel térhetnek vissza az amerikai részvényindexek a tegnapi pihenőt követően. Az S&P500 és a Nasdaq 0,2%-os, a Dow 0,3%-os emelkedést mutat.

Megfelelt a várakozásoknak a Wal-Mart a negyedik negyedéves gyorsjelentésében, így megkönnyebbülhetnek a cég azon részvényesei, akik egy átlagosnál gyengébb ünnepi vásárlási szezontól tartottak. Az amerikai kiskereskedelmi óriás 130,9 milliárdos árbevételen 1,30 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami szinte hajszálra pontosan megegyezik az elemzői konszenzussal. Az azonos üzletekben történő értékesítések ráadásul pozitív csalódást okoztak, mivel a várt 1,3%-kal szemben 1,8%-kal növekedtek. A vállalat igen hamar felismerte, hogy nyitnia kell az online kereskedelem felé, így több akvizíciónak is köszönhetően, éves alapon 29%-kal nőttek az értékesítései ebben a szegmensben. A vállalat továbbá 2%-kal, részvényenként 2,04 dollárra emelte a 2018-as gazdasági évre vonatkozó osztalékát, ami immáron 44. egymást követő éve jelent osztaléknövekedést a cég esetében. A pozitív hírekre közel 3%-os emelkedéssel reagált az árfolyam piacnyitás előtt.

Egy további kiskereskedelmi vállalat, a Macy’s is jelentett a negyedik negyedévre. A vállalat 8,52 milliárdos árbevételt ért el a várt 8,62 milliárd dollárral szemben, azonban a 2,02 dolláros tisztított EPS jobb lett az 1,96 dolláros elemzői konszenzusnál. Az azonos üzletekben történő értékesítések éves alapon 2,1%-ot estek vissza, amivel az elemzők is számoltak, azt követően, hogy a vállalat korábban profitwarning-ot tett közzé.

A mai nap nem a makroadatokról, hanem a régiós Fed elnökökről fog szólni a tengerentúlon. Név szerint a Minneapolisi Fed elnöke, Neel Kashkari, a Philadelphiai Fed elnök Patrick Harker és a San Franciscoi Fed elnöke John Williams szólalnak fel a nap folyamán.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás