Nem fizetett nagy árat a Yahoo az adatlopásokért

2017.02.22. 15:14 • Erste Uzsonna

Nem mutatnak jelentős elmozdulást az amerikai határidők piacnyitás előtt. Az S&P500 0,1%-os csökkenést mutat, míg a Dow és a Nasdaq stagnál.

Az eredetileg bejelentett 4,83 milliárd dollár helyett 4,48 milliárd dollárért vásárolja fel a Verizon a Yahoo internetes üzletágát, számolt be a Verizon érdekeltségi körébe tartozó TechChrunch. A Yahoo szempontjából ez egy elég kedvező hír, ugyanis a piac az eredetinél egy milliárd dollárral alacsonyabb felvásárlási árat is lehetségesnek tartott. A felek azért állapodtak meg az eredetinél 350 millió dollárral alacsonyabb árban, mert a bejelentés óta két nagyszabású hackertámadásról is beszámolt a Yahoo, amelyek keretében több mint egy milliárd felhasználó adataihoz juthattak illetéktelenek hozzá. A felvásárlásra 2017. második negyedévében kerülhet sor. A felek abban is megállapodtak, hogy a bejelentett adatlopásokkal kapcsolatban közösen vállalják a jogi felelősséget, azonban minden egyéb ezen kívül felmerülő kötelezettségért a Yahoo utód Altaba lesz a felelős.

A mai napon piaczárás után érkezik a HP gyorsjelentése, illetve magyar idő szerint 8 órakor teszi közzé kamatmeghatározó ülésének jegyzőkönyvét a Fed.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás