Csökkentjük dollár kockázatunkat a Fed jegyzőkönyve előtt

2017.02.22. 15:59 • Erste Ötletgyár Maxi

 

Múlt héten az EURUSD kurzusa visszatesztelte a 30 napos mozgóátlagot, onnan azonban újabb dollárerősödés vette kezdetét és ma már 1,05 alatt is járt a devizapár jegyzése.

A mostani EURUSD erősödést kihasználva stop-loss megbízásunk aktiválási szintjének csökkentését javasoljuk a korábbi 1,082-es szintről 1,068-ra. Ezáltal csökkenthetjük pozíciónk kockázatát, sőt mivel az új stop-loss szint és a belépési pontunk megegyezik, így kezdeti kockázatunkat teljesen meg is tudjuk szüntetni.

Technikai alapon a következő ellenállást az 1,034-es január eleji mélypont jelenti, ezért a korábban javasolt 1,035-ös kiszállási pontunkat továbbra is változatlanul tartjuk.

Ma este, magyar idő szerint 20:00-kor fog megjelenni az FOMC februári ülésének jegyzőkönyve. Mivel az elmúlt hetekben több jegybankár is a márciusi kamatemelés lehetőségéről beszélt, ezért elsősorban az erre való utalásokat lesz érdemes a jegyzőkönyvben keresni. Annak ellenére is, hogy a márciusi kamatemelés továbbra is nagyon korainak tűnik, például Trump adópolitikájával kapcsolatos bizonytalanságok miatt is. Ennek megfelelően a piac sem igazán hisz a márciusi kamatemelés lehetőségében. A határidős kamatügyletek alapján a márciusi kamatemelés esélye mindössze 38%, viszont a májusi kamatemelésnek már 59%-os esélyt áraznak a piacok.

Az amerikai kamatemelési várakozások és az európai menedékkeresés együttes hatásaként az amerikai és a német 3 hónapos bankközi kamatok ismét elkezdtek emelkedni, így újra megközelítették a 150 bázispontos értéket, amit utoljára január elején láthattunk, amikor is az EURUSD árfolyam 1,034-ig zuhant.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás