Amerika új pénzügyminisztere kerülhet a befektetők érdeklődésének középpontjába

2017.02.23. 15:06 • Erste Uzsonna

Kisebb pluszokat mutatnak az amerikai határidők piacnyitás előtt. Az S&P500, a Dow és a Nasdaq is 0,1%-os emelkedést mutat.

Az Egyesült Államok újdonsült pénzügyminisztere, Steven Mnuchin úgy nyilatkozott a Bloomberg Tv-nek, hogy legkorábban a minisztérium az áprilisi jelentésében születhet döntés arról, hogy deviza-manipulátornak bélyegzi-e az USA Kínát. Emellett Mnuchin korábban a CNBC-nek úgy nyilatkozott, hogy az államkincstár azt is megfontolja, hogy 50 vagy akár 100 éves lejáratú állampapírokat bocsásson ki, amiről szintén az áprilisi jelentésben várhatók részletek. Jelenleg a pénzügyminisztérium elsősorban az adóreformok kidolgozására koncentrál, amelyeket terveik szerint már idén augusztusban el szeretnének fogadtatni az Amerikai Kongresszussal.

A megelőző hetinél 6 ezerrel többen, összesen 244 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az elmúlt héten, míg az elemzők 240 ezres értéket vártak. Ezzel a segélykérelmek 4 hetes mozgóátlaga 1973 óta nem látott mélypontra esett, ami továbbra is az amerikai munkaerőpiac jó állapotáról tanúskodik.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás