Február 28-án számol be Trump a Kongresszusnak

2017.02.24. 14:59 • Erste Uzsonna

A rossz hangulat az európai tőzsdéken az amerikai határidőkre is rányomja a bélyegét. Az S&P500 és a Dow egyaránt 0,4-0,4%-os, míg a Nasdaq 0,5%-os csökkenést mutat.

A határkiigazított társasági adó sokkal több munkahelyet eredményezhet az Egyesült Államokban, nyilatkozta tegnap Donald Trump a Reuters-nek. Trump elmondása szerint támogatja a határkiigazított adó valamilyen fajtáját, amin keresztül a munkahelyek visszajönnének az Egyesült Államokba. Trump február 28.-án számol be az ország aktuális helyzetéről az Amerikai Kongresszus előtt, talán ennek keretében több homályos témáról is felvilágosítást kaphatnak a befektetők.

Kisebb mértékben felülteljesítette az elemzői várakozásokat a Footlocker a negyedik negyedévben. A főként sportcipőkkel foglalkozó kiskereskedelmi lánc 2,11 milliárd dolláros árbevételt ért el a negyedévben, ami hajszál pontosan megegyezett az elemzői várakozásokkal. Az egy részvényre jutó tisztított profit 1,37 dollár lett, szemben az 1,32 dolláros elemzői konszenzussal. Az azonos üzletekben történő értékesítések 5%-kal növekedtek évesített alapon, így sok más versenytárssal szemben továbbra is igen stabilan alakulnak. A jelentés közzétételét követően 3% körüli pluszba ugrott az árfolyam piacnyitás előtt. A vállalat szempontjából továbbra is nagy kérdés az amerikai adóreformok sorsa, ugyanis az importok esetleges drágulása nagymértékben növelné a vállalat költségeit.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás