Bayer: Tovább húzhatjuk a stop-losst

2017.02.24. 15:01 • Erste Ötletgyár Maxi

Folytatta az emelkedést a Bayer az utóbbi hetekben, hétfőn újabb csúcson is járt az árfolyam, méghozzá tavaly májusi szinteken. A stop-loss megbízásunktól ismét eltávolodott a részvény, ezért a már korábban 99,4 euróra módosított stop-loss szintet 103,7 euróig húzhatjuk fel, ez pedig már 8 eurós profitot jelent részvényenként.

A Bayer árfolyama egy meredek emelkedő trendcsatornában kapaszkodik felfelé, és közelíti a 111,5 eurónál elhelyezett take-profit megbízásunkat. A Bayer fundamentális képéről a decemberi Fókuszban írtak továbbra is megállják a helyüket, bár azóta már gazdagabbak lettünk egy gyorsjelentéssel:

A Bayer szerdán publikálta negyedik negyedéves számait, amely árbevétel és eredmény tekintetében is felülmúlta a várakozásokat. Az árbevétel 4,7%-ot növekedve 11,8 milliárd euró lett, szemben a 11,6 milliárd eurós várakozással. A növekedés elsősorban a gyógyszerszegmensnek köszönhető, ahol 7,3%-os növekedést tudott elérni a cégcsoport. Az egyszeri költségeket nem tartalmazó EBITDA 13,7%-kal bővült év/év alapon, így 2,17 milliárd eurót ért el, felülmúlva a 2,07 milliárd eurós piaci várakozást. A társaság közel 500 millió euró értékben számolt el egyszeri költségeket. A növekedési célokon nem változtatott a Bayer, továbbra is 5% körüli eredménynövekedésre számít idén.

Szintén a napokban került nyilvánosságra, hogy a Bayer értékesítené a Covestroban meglévő 64%-os részesedését is. Az elsősorban autóiparban használt műanyagokat gyártó Covestro-t 2015 októberében vitték tőzsdére, azonban a nemzetközi hangulat nem igazán támogatta akkor a tőzsdei megjelenést. Most viszont kedvező a részvénypiaci hangulat, a részvények árfolyama közel 200%-ot emelkedett az elmúlt egy évben, amely 7,8 eurót jelent a Bayer részvényekre vonatkozóan, azt is figyelembe véve, hogy a gyógyszergyártónak csak 64,2%-a van a műanyaggyártóban. 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás