Összességében nem változott az amerikai GDP a második becslésre

2017.02.28. 14:54 • Erste Uzsonna

Kisebb mínuszokat mutatnak az amerikai határidők piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Dow 0,1%-os csökkenést mutat, míg a Nasdaq stagnál.

Az amerikai GDP második becslése az elsőhöz hasonlóan évesített alapú 1,9%-os növekedést mutatott a negyedik negyedévben, alulmúlván a 2,1%-os elemzői konszenzust. A fogyasztói kiadások a 2,5%-os első becslésnél nagyobb mértékben, 3%-kal növekedtek, azonban az állami kiadások és a beruházások gyengébb képet mutattak a második olvasatban.

Közzétette negyedik negyedéves gyorsjelentését a Valeant. A botrányairól híressé vált gyógyszercég 2,4 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami kisebb mértékben meghaladta a 2,3 milliárd dolláros elemzői konszenzust, azonban 13%-os visszaesést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az egy részvényre jutó tisztított profit 1,26 dollár lett, a várt 1,21 dollárral szemben. A 2017-es évre 8,9 és 9,1 milliárd dollár közötti árbevételt vár a cég, ami kissé optimistább, mint a 8,94 milliárd dolláros elemzői konszenzus.

A mai napon kerül sor Donald Trump kongresszusi meghallgatására a tengerentúlon. Trump ígéretei szerint új részleteket árul majd el a 2018-as költségvetés tervezetéről, amiről eddig annyit tudunk, hogy 10%-kal növelné a katonai kiadásokat, amiket részben a külügy és a környezetvédelem területén való költségcsökkentésből finanszírozna.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás