Házhozszállítással próbálkozik a McDonald’s

2017.03.02. 15:08 • Erste Uzsonna

Nem mutatnak jelentős elmozdulást az amerikai határidős indexek piacnyitás előtt. Az S&P500 stagnálást mutat, a Dow és a Nasdaq pedig 0,1%-kal emelkedik.

További újításokkal próbálkozik a McDonald’s a fejlett gazdaságokban annak érdekében, hogy visszahódítsa az utóbbi években elpártolt fogyasztóit. A világ egyik vezető gyorsétterem lánca bejelentette, hogy az ázsiai piacok után Amerikában és Európában is lehetővé fogja tenni a termékek házhozszállítását, amelynek keretében Floridában már partnerségre is lépett az Uber-rel. Az ázsiai piacokon a házhozszállításból származó bevételek az ottani teljes árbevétel 10%-át teszik ki.

A megelőző hetinél 19 ezerrel kevesebben csupán 223 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért a tengerentúlon az elmúlt hét folyamán. Az adat komoly pozitív meglepetésnek számít mivel az elemzők 245 ezres értéket jósoltak, ráadásul 44 éve nem látott ilyen alacsony érték napvilágot.

A mai napon kezdődik a kereskedés a Snap részvényeivel a New York-i tőzsdén. A vállalat papírjai tegnap az elsődleges kibocsátás során 17 dolláros részvényenkénti áron, 10-szeres túljegyzés mellett keltek el, ami azt sugallja, hogy a piac a nagy növekedési sztori folytatódását árazza. A feszített árazásban az is közrejátszhat, hogy a technológiai IPO piac eléggé eseménytelen volt az utóbbi két évben, így felfokozott várakozások alakultak ki a befektetőknél. Erre ráerősíthet az is, hogy az amerikai elnökválasztások óta töretlen az optimizmus a részvénypiacokon, ráadásul a nagy technológiai cégek többsége is a történelmi csúcsa körül tartózkodik.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás