Hamarosan újratárgyalásra kerülhet a NAFTA

2017.03.03. 14:52 • Erste Uzsonna

Enyhén negatív képet mutatnak az amerikai határidők piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Nasdaq 0,2%-os mínuszban tartózkodik, míg a Dow stagnálást mutat.

A nemrégiben hivatalba lépett amerikai kereskedelmi miniszter, Wilbur Ross első ízben adott interjút kinevezése óta. Ross a CNBC-nek azt nyilatkozta, hogy Amerika határozottan fog fellépni a kereskedelem terén és első főbb prioritásának az Észak-Amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) újratárgyalását tekinti. Véleménye szerint a mexikói peso sokat erősödhet majd azt követően, hogy az USA és Mexikó új egyezségre jut. Ross a határkiigazított társasági adódóról úgy nyilatkozott, hogy kicsit bizonytalan a konstrukcióval kapcsolatban, azonban az abból befolyó bevételekre nagy szüksége lenne a költségvetésnek.

A mai napon magyar idő szerint 7 órai kezdettel beszédet mond Janet Yellen az amerikai gazdaság kilátásaival kapcsolatban Chicago-ban. Yellen mellett a Fed alelnöke Stanley Fischer és két több régiós Fed elnök is felszólal a nap folyamán.

Kicsivel piacnyitást követően érkezik a Markit és az ISM szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexe február hónapra. Mindkét indexnél stagnálást várnak az elemzők, előbbinél az 54 pontos, utóbbinál az 56,5 pontos szinten.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás