Nagy a megosztottság a republikánus párton belül

2017.03.16. 14:11 • Erste Uzsonna

Emelkedést vetítenek előre az amerikai határidős indexek. Az S&P500 és a Nasdaq 0,2%-os, a Dow 0,3%-os pluszban tartózkodik.

Donald Trump tegnapi Fox Tv-nek adott interjújában igen kezdetlegesnek nevezte a republikánus párt által benyújtott egészségbiztosítási reformtervezetet. Trump szerint több részlete a tervezetnek nem összeegyeztethető a kampányában tett ígéreteivel, így ezek további egyeztetést igényelnek. Korábban Paul Ryan, a Kongresszus képviselőházának elnöke már majdnem véglegesként aposztrofálta a tervezetet. Ez az eset jól mutatja, hogy nagy a megosztottság a republikánus táboron belül az üggyel kapcsolatban, és noha minimális fölénnyel rendelkeznek az Amerikai Szenátusban, ez nem feltétlenül elég ahhoz, hogy a demokraták támogatása nélkül mélyreható változások történjenek.

Az előző havi kiugróan jó 43,3 pontos érték után 32,8 pontra esett a Philadelphia-i Fed üzleti kondíciókat felmérő indexe márciusban, ám így is rég nem látott szinteken tartózkodik.

Az elemzői várakozásokkal összhangban 241 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért a tengerentúlon az előző héten, ami továbbra is igen pozitív értéket jelent.

Havi alapon 3%-kal nőtt a megkezdett lakásépítések száma a tengerentúlon február hónapban, az elemzők által várt 1,4%-kal szemben. A kiadott lakásépítési engedélyek száma ezzel szemben 6,2%-ot csökkent a hónapban, míg az elemzők csupán 1,9%-os visszaesést vártak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás