Továbbra is vegyes képet fest a tartós cikkek rendelésállománya az USA-ban

2017.03.24. 14:43 • Erste Uzsonna

A várt 1,4%-nál nagyobb mértékben, 1,7%-kal nőtt a tartós cikkek rendelésállománya a tengerentúlon februárban. A januári értéket ráadásul az eredeti 1,8%-os növekedésről, 2,3%-osra korrigálták az elemzők. Amennyiben a szállítmányozáshoz szükséges tartós cikkektől eltekintünk, a mutató csupán 0,4%-os növekedést mutat a hónapban, míg az elemzők 0,8%-os növekedést vártak. Végül a gazdaság szempontjából talán legfontosabb mutató, ahol a védelmi célú cikkek és a repülőgépek rendelésállományától is eltekintünk, 0,1%-os visszaesést tapasztalhatunk a várt 0,5%-os növekedéssel szemben.

A St. Louis-i Fed elnöke, James Bullard szerint itt az ideje annak, hogy a Fed felhagyjon újrabefektetési politikájával, így egyben lehetőséget adva arra, hogy ne kelljen a jegybanknak sietnie a kamatemeléssel.

Donald Trump aláírta a Kanadát és USA-t összekötő kőolajvezeték, a Keystone XL megépítésére vonatkozó határozatot. Trump már korábban érvénytelenítette Obama vétóját a kőolajvezeték engedélyeztetésével kapcsolatban, most pedig zöld utat adott az építkezési munkálatoknak is.

Részben háromdimenziós nyomtatási technikával készülő sportcipőt dob piacra ismét az Under Armour. A „Futurist” névre hallgató lábbeli talpazatán egy egybefüggő hálózatos rész készül majd ezzel a technológiával, ami a sarok stabilitását hivatott elősegíteni. A hírekre a részvények 3%-os emelkedéssel reagáltak piacnyitás előtt.

A mai napon, amennyiben valóban sor kerül rá, érdemes lesz figyelni az új amerikai egészségbiztosítási rendszer alsóházi szavazásának végkimenetelét, ami piacmozgató hatással bírhat.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás