A vártnál hamarabb jöhet az infrastruktúra-csomag az USA-ban

2017.03.28. 14:53 • Erste Uzsonna

Miután hétfőn sikerült ledolgozniuk a vezető amerikai indexeknek a kezdeti nagyobb mínuszokat, a mai napon alacsonyabb volatilitás mellett telhet majd a kereskedés. Egyelőre a határidős piacok is erről tanúskodnak, a főbb indexek 0,1% körüli lecsorgást mutatnak.

Fehér Ház közeli források szerint nagy stratégiai váltásra készülnek a republikánusok az egészségbiztosítási rendszer reformjának pénteki kudarcát követően. A terv az, hogy párhuzamosan kezdik el az adóreformok és az infrastrukturális fejlesztések kidolgozását, miközben az utóbbit a legtöbben csupán 2018-ra várták. Ez azért tűnhet logikus lépésnek, mert az infrastrukturális beruházásokat a demokraták közül is sokan támogatnák, így jócskán csökkenne az esélye annak, hogy az egészségbiztosítási reformhoz hasonlóan a tervezet nem éri el a kellő támogatottságot.

5% feletti részesedést szerzett a kínai internetóriás, a Tencent a Tesla-ban. A vállalat részt vett a Tesla legutóbbi tőkeemelésében, emellett a piacon is további részvényeket vásárolt, amivel jelenleg a Tesla ötödik legnagyobb tulajdonosa. A vállalatnak égető szüksége volt likviditásra az utóbbi időben, ugyanis rengeteget költ az idén megjelenő Model 3-ra, ami már egy sokkal szélesebb réteg számára lesz elérhető.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás