Pozitív lett az amerikai GDP harmadik olvasata

2017.03.30. 15:06 • Erste Uzsonna

A pozitív amerikai GDP adat ellenére, egyelőre egy helyben toporognak az amerikai határidők piacnyitás előtt.

Jobb lett a vártnál a negyedik negyedéves amerikai GDP harmadik és egyben végleges olvasata. Az elemzők 2%-os évesített alapú növekedést vártak a második becslés 1,9%-os értékét követően, a tényleges adat azonban 2,1%-os növekedést mutatott. Külön pozitívum, hogy a fogyasztói kiadások a várt 3%-kal szemben 3,5%-kal emelkedtek, ami továbbra is nagyon erős belső keresletről tanúskodik.

A várt 247 ezernél többen, összesen 258 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az előző hét folyamán a tengerentúlon. Ez kisebb javulást jelent az előző havi 261 ezres értékhez képest.

A jövő hét végén találkozik egymással Donald Trump és Xi Jinping, kínai elnök. A találkozóra április 6-7-én kerül sor Floridában, jelentette be a kínai külügyminisztérium. A világkereskedelem szempontjából igen fontos az USA és Kína közötti viszony, hiszen a világ két legnagyobb gazdaságáról beszélünk. Az amerikai választásokat követően kisebb diplomáciai adok-kapok alakult ki a két ország között, így biztosan kiemelt figyelem fogja kísérni a jövő heti találkozót.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás