Újra egyeztetnek az Obamacare átalakításáról

2017.04.04. 14:30 • Erste Uzsonna

Enyhe pesszimizmus uralkodik a fejlett részvénypiacokon. Az amerikai határidős indexek jellemzően 0,3-0,4%-os csökkenést mutatnak a piacnyitást megelőzően.

Az amerikai külkereskedelmi mérleg hiánya 43,6 milliárd dollár lett, némileg kisebb a várt 44,6 milliárd dolláros hiánynál és szintén szűkebb a korábbi 48,2 milliárd dollárhoz képest. Bár az adat alapvetően pozitív a dollárra nézve a megjelenést követően nem volt tapasztalható árfolyam reakció az EURUSD devizapárban.

Találkozót tartott a tegnapi nap folyamán Mike Pence, alelnök az Obamacare átalakítását ellenző republikánus tömörüléssel. A találkozót követően a csoport vezetője, Mark Meadows úgy nyilatkozott, hogy az újabb módosítások felkeltették az érdeklődésüket, azonban beleegyezésük előtt szeretnék teljes részleteiben látni a reformtervezetet. Ez a tervezet akár már holnapra el is készülhet, így akár az is elképzelhető, hogy a Képviselőház még az április 10-én kezdődő ülésszünet előtt dönthet a javaslatról.

A New York-i Fed elnöke, William Dudley szerint a diákhitelek magas állománya visszafogja az amerikaiak fogyasztási hajlandóságát. Ez részben egy alacsonyabb egyensúlyi kamatlábhoz vezethet be, mint amit a gazdasági válság előtti években megszokhattunk. Dudley szerint érdemes lenne politikai vitát kezdeményezni arról, hogy az egyetemi oktatás ingyenes legyen az Egyesült Államokban.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás