Újabb pozitív meglepetés az amerikai munkaerőpiacon

2017.04.05. 15:17 • Erste Uzsonna

Emelkedést mutatnak az amerikai határidők. Az S&P500 0,2%-os, a Dow 0,3%-os emelkedést mutat, míg a Nasdaq egyelőre stagnál.

Ismét nagyon erős ADP foglalkoztatottsági adat érkezett a pénteki amerikai munkaerőpiaci adatok előtt. A várt 185 ezerrel szemben 263 ezerrel nőtt a magánszektorban foglalkoztatottak száma március hónapban az USA-ban. Kisebb negatívum, hogy az előző havi 298 ezres adatot 245 ezerre lefele módosította a statisztikai hivatal, ami minden bizonnyal hozzájárult ahhoz, hogy a dollár árfolyamában is csupán egy kisebb kilengés követte az adat megjelenését.

Pozitívan lepte meg az elemzőket a Monsanto a második gazdasági negyedévben. A vállalat 5,07 milliárd dolláros árbevételen 3,19 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami jócskán felülmúlta az elemzők által várt 4,73 milliárd dolláros árbevételt és 2,79 dolláros tisztított EPS-t. A jelentést követően a vállalat arra számít, hogy az előzetes 4,5-4,9 dolláros részvényenkénti profitvárakozási sávjának tetejét tudja majd teljesíteni a gazdasági évben. A vállalat szempontjából fontos kérdés, hogy sikerül-e a Bayernek a vállalat tervezett felvásárlása, amire talán növekedett az esély azt követően, hogy az Európai Bizottság bizonyos feltételek mellett jóváhagyta a két versenytárs a Dow Chemical és a DuPont egyesülését.

Nem sokkal piacnyitást követően publikálják az ISM és Markit szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexeket március hónapra, majd magyar idő szerint este nyolc órakor teszi közzé márciusi kamat-meghatározó ülésének jegyzőkönyvét a Fed.

A gépkocsik után a repülőgépek piacán is megjelenhetnek az elektromos járművek a jövőben. A Boeing és a JetBlue Airways nemrégiben jelentették be, hogy közösen fektetnek be egy hibrid-elektromos repülőgépeket fejlesztő startup-ba, a Zunum Aero-ba. A vállalat 10-50 férőhelyes repülőgépek gyártását tervezi, amik kezdetben kicsivel több, mint 1.000 kilométeres távolságot tudnának megtenni. A cég szerint az első repülőgépek a 2020-as évek elején állhatnak forgalomba.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás