Évekbe telhet a Fed mérlegének leépítése

2017.04.06. 15:19 • Erste Uzsonna

Kisebb, 0,1-0,2%-os emelkedést mutatnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt.

John Williams, a San Francisco-i Fed elnöke szerint 2017 végén valóban elérkezhet az alkalmas időpont, hogy mérlegfőösszegének csökkentésébe fogjon a Fed. Véleménye szerint a Fed-nek körülbelül 5 évébe telhet, amíg a mérleg konszolidációja eltart, azonban nem nevezett meg pontos összeget, hogy mekkorára zsugorodna a mérleg a folyamat végére. Williams szerint idén összességében három kamatemelést hajthat végre a Fed, ám amennyiben az infláció tovább gyorsul ennél eggyel többre is sor kerülhet.

A várt 250 ezernél kevesebben, csupán 234 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért a tengerentúlon az előző hét folyamán, ami 24 ezerrel kevesebb az ezt megelőző értéknél.

A mai napon veszi kezdetét Donald Trump és Xi Jingping, kínai elnök kétnapos találkozója az USA-ban. A közelmúlt vereségei után (Obamacare, beutazás korlátozása) Trump minden bizonnyal igyekszik majd konkrét eredményeket felmutatni. Valószínűleg a két ország közötti kereskedelem és az Észak-Korea felől érkező atomfenyegetés lesznek a legfontosabb témák.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás