Szűkebbre húzzuk az EURUSD stop megbízást

2017.04.11. 10:07 • Erste Ötletgyár Maxi

Forrás: Bloomberg, Erste

Az elmúlt cirka két hét dollárerősödését kihasználva kockázatkezelési megfontolások miatt szűkebbre szabjuk stop megbízásunkat. A jelenlegi árfolyam lehetővé teszi számunkra, hogy stop megbízásunkat 1,072-re húzzuk, melynek aktiválódása esetén is már profitrealizálásra nyílna lehetőségünk.

Javasolt kiszállási pontunkon nem változatunk, továbbra is 1,04-es árfolyamon javasoljuk a short pozíciók zárását és profitrealizálást.

Nagyot esett a munkanélküliségi ráta

A pénteken megjelent munkaerőpiaci adatok ismét bebizonyították, hogy az amerikai gazdaság változatlanul dinamikusan növekszik, és, hogy egyre feszültebb a munkaerőpiaci helyzet. Ugyanis a munkanélküliségi ráta 4,5%-ra esett, melyre már több mint egy évtizede nem volt példa.

Az úgynevezett alulfoglalkoztatottsági ráta szintén jelentős javulást mutatva 8,9%-ra csökkent, miközben a béremelkedési ütem változatlanul 2,7%.

Az egyre feszesebb munkaerőpiaci helyzet pedig megerősíti a Fed kamatemelési törekvéseit, hiszen az új-Taylor szabályban már explicite a munkanélküliségi szabály szerepel, mely alapján alacsonyabb munkanélküliséghez magasabb alapkamat tartozik. A Fed becslése szerint az egyensúlyi munkanélküliségi ráta 4,7-4,8% környékén van, ebből látható, hogy a jelenlegi munkaerőpiaci helyzet már kimondottan feszesnek nevezhető és az infláció felpörgésével veszélyeztet, melyre kamatemeléssel reagálhat a Fed.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás