Hatalmas forgalommal jöttek a MOL vevők

2017.04.11. 10:25 • Erste Ötletgyár Maxi

A vételi erő eredményeként az árfolyam már bőven meghaladja a tranzakció előtti záróárat. Ráadásul a megnövekedett közkézhányad miatt már a múlt héten 3 meghatározó indexben (MSCI, BUX, CETOP) is növelték a MOL súlyát. Ez pedig extra vételi erőt generált, ami a megnövekedett forgalomban is tükröződött.

Az elmúlt napok emelkedését kihasználva stop megbízásunkat megemeljük, ezzel jelentősen csökkentve a kezdeti kockázatunkat. A 20 ezer pontos támaszszint eddig is kellően erősnek bizonyult, hiszen csak a CEZ tranzakciót követően esett ez alá az árfolyam, akkor is mindössze néhány napra, ezért ez alá, 19.850 ponthoz javasoljuk elhelyezni az új stop-loss megbízásunkat.

 

MOL vételi kereskedési ötletünkkel hosszú távra tervezünk, mert a részvény továbbra is olcsó a régiós szektortársakhoz képest, ráadásul idei teljesítményét tekintve még mindig lemaradó a többi régiós olajpapírhoz képest, ezért korábbi 25.900 forintos kiszállási pontunkat változatlanul hagyjuk.

Az árfolyam számára újabb katalizátort jelentene, ha az INA ügyben végre előrelépés történne, illetve a részvények felaprózása megvalósulna. Az 1:8 arányú részvényfelaprózásra szeptember elejére számítunk. Az INA történet viszont hosszúra is nyúlhat, ahogy azt már eddig is láthattuk. Az eddigi hírek alapján a horvát kormány néhány héten belül készül javaslatát eljuttatni a MOL-hoz.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás