Tovább éleződhet az USA és az oroszok közti diplomáciai viszony

2017.04.11. 15:20 • Erste Uzsonna

Kisebb lecsorgást mutatnak az amerikai határidők piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Nasdaq 0,1%-os esést mutat, míg a Dow stagnál.

Oroszországnak fel kell hagynia Aszad támogatásával, amennyiben fontos szerepet kíván vállalni Szíria jövőjének rendezésében, nyilatkozta Rex Tillerson, Amerika külügyminisztere a G7-ek olaszországi találkozóján. Tillerson véleményét hamarosan személyesen is kifejtheti az érintetteknek, ugyanis a mai napon Oroszországba utazik. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy találkozik-e az őt egykoron Barátság Érdemrenddel kitüntető Vladimir Putinnal is.

A mai napon körülbelül 20 nagy amerikai vállalat vezetőjével folytat egyeztetéseket Donald Trump az adóreformokkal, az infrastrukturális fejlesztésekkel és egyéb kormányzati témákkal kapcsolatban. Többek között a General Motors, az IBM és a Wal-Mart is részt vesz az egyeztetésen, de például az EY (volt Ernst & Young) és a Boston Consulting Group vezérigazgatói is jelen lesznek. Egy fontos témája lehet a tárgyalásoknak, hogy miként lehetne a tervezett infrastrukturális beruházások finanszírozását a köz- és magánszférának együttesen megoldania.

Továbbra is magas szinten a kisvállalatok optimizmusa az USA-ban. Az NFIB indexe a várakozásokkal összhangban 104,7 pont lett, így a mutató továbbra is az utóbbi évek csúcsai körül maradt.

Közel 2%-os esést mutat a United Continental Holdings árfolyama, azt követően, hogy bejárta a világsajtót az a hír, hogy egy utast erőszakkal kényszerítettek a túlfoglalt repülőgép elhagyására.  Miután senki nem akarta önként feladni a helyét, így véletlenszerűen választott ki embereket a személyzet, akiket távozásra szólítottak fel. Egyikük erre nem volt hajlandó, így a reptéri biztonsági őrök segítségét kellett kérni az utas eltávolításához, akik nem túl finom módon hajtották végre ezt a feladatot.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás