A Delta Air Lines árfolyama megkapta a felszállási engedélyt

2017.04.12. 15:09 • Erste Uzsonna

Kisebb lecsorgást mutatnak az amerikai határidők piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Nasdaq 0,1%-os csökkenést mutat, míg a Dow stagnál.

Pozitív alaphangot adott a Delta Air Lines az előttünk álló gyorsjelentési szezonnak. A vállalat 2017-es első negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében a várakozásoknak megfelelő 2 milliárd dollár közeli árbevételt jelentett, ami megfelelt a várakozásoknak. Az egy részvényre jutó tisztított profit 0,77 dollár lett, kissé meghaladván a 0,75 dolláros elemzői konszenzust. Erős pozitívum volt a jelentésben, hogy a vállalat két évnyi visszaesést követően az egy mérföldre jutó ülőhelyenkénti árbevétel növekedését várja a következő negyedévben, hozzávetőlegesen 1-3%-kal éves alapon. A hírekre a részvények közel 3%-os emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

Komoly feszültségek alakultak ki Rex Tillerson, amerikai és Sergey Lavrov, orosz külügyminiszter mai találkozóját megelőzően. Tegnap Vladimir Putin úgy nyilatkozott, hogy az Oroszország és USA közötti bizalom, különösképpen a katonai fronton romlott a Trump adminisztráció alatt. Az még kérdéses, hogy Putin és Tillerson is találkoznak-e egymással, de a két ország közötti viszony szempontjából kiemelten fontosak a ma zajló egyeztetések.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás