Három Dow komponens is jelentett piacnyitás előtt

2017.04.18. 15:19 • Erste Uzsonna

Lecsorgást mutatnak az amerikai határidők a tegnapi nagyobb emelkedést követően. Az S&P500 és a Dow 0,3%-os, a Nasdaq 0,2%-os mínuszt mutat.

Közel 40%-kal, 4,86 milliárd dollárra emelkedett a Bank of America profitja 2017 első negyedévében. Ez részvényenként 0,41 dollárnak felel meg, ami meghaladja a 0,35 dolláros elemzői konszenzust. Ahogy az eddig már jelentett nagybankok, úgy a Bank of America is részben az emelkedő hozamkörnyezetnek köszönhette jó teljesítményét. A nettó kamatbevétel a várakozásoknak megfelelően 5,5%-kal 11 milliárd dollárra emelkedett az előző év azonos időszakához képest, a nettó kamatmarzs pedig 16 bázisponttal 2,39%-ra emelkedett az előző negyedévhez képest. A befektetési banki terület is jól teljesített, itt mind a kötvény, mind a részvényüzletág felülteljesítette a várakozásokat. A részvények 1%-os emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

Hiába duplázódott majdnem a Goldman Sachs profitja az első negyedévben a megelőző év azonos időszakához képest, a számok így is elmaradtak az elemzői várakozásoktól. A vállalat 2,26 milliárd dolláros profitot jelentett, ami részvényenként 5,15 dollárt tesz ki, míg az elemzők 5,34 dollárt vártak. A vállalat kötvény, deviza- és árupiaci kereskedési részlege (FICC) a várt 2 milliárd dollárral szemben csupán 1,7 milliárd dollár bevételt generált, ami a fő oka volt a várttól elmaradó számoknak. A jelentésre a részvények közel 3%-os esést mutatnak piacnyitás előtt.

A várthoz közeli 17,8 milliárd dolláros árbevételt jelentett a Johnson & Johnson az első negyedévre, míg a részvényenkénti 1,83 dolláros tisztított profit felülmúlta az 1,77 dolláros elemzői várakozásokat. A vállalat bevételeinek közel 10%-át adó slágergyógyszer, a Remicade értékesítései 6%-ot estek éves alapon, miután a Pfizer 2016 végén piacra dobta a gyógyszer bioszimiláris változatát, 15%-kal alacsonyabb áron. A Remicade-ből származó bevételek így is 1,67 milliárd dollárt tettek ki a várt 1,62 milliárddal szemben, azonban több sokat ígérő készítmény (Stelara, Xarelto, Invokana) értékesítése alulmúlta a várakozásokat. A hírekre 1%-os mutat az árfolyam piacnyitás előtt.

Felülteljesített a UnitedHealth 2017 első negyedévében. A vállalat a vártnak megfelelő 48,7 milliárd dolláros árbevételen 2,37 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami meghaladja a 2,17 dolláros várakozásokat. A 2017-es évre 9,65 és 9,85 dollár közötti EPS-t vár a vállalat, ami magasabb, mint a 9,5 dolláros előzetes várakozások. A vállalat 2017-re majdnem minden államban visszavonta az Obamacare során létrehozott egészségbiztosítási csomagját, ami alól kivételt képeznek a rászorulóknak biztosítást nyújtó állam által finanszírozott programok (Medicare, Medicaid). Ezekben a szegmensekben közel 15 millió embert biztosít a vállalat, ahol az első negyedévben közel 8%-os negyedéves alapú bővülés volt tapasztalható. Ez a szegmens az összes biztosított közel 1/3-át adja, így érdemes lesz figyelni, hogy túlélik-e a republikánusok tervezett egészségügyi reformját ezek a programok. A részvények 1% körüli emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

A várt évesített 1,25 millióval szemben csupán 1,215 millió új lakás építésébe kezdtek márciusban a tengerentúlon, ami visszaesést jelent az előző havi felfele korrigált 1,3 milliós adathoz képest. A kiadott építési engedélyek száma ezzel szemben felülmúlta a várakozásokat, évesített 1,26 millió lett a várt 1,25 millióval szemben, az előző havi 1,216 milliós érétket követően.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás