Újabb erős jelentések érkeztek a pénzügyi szektorból

2017.04.19. 15:16 • Erste Uzsonna

Emelkedést mutatnak az amerikai határidők piacnyitás előtt. A Dow 0,2%-kal, az S&P500 0,3%-kal, a Nasdaq pedig 0,4%-kal került eddig feljebb.

Jobban teljesített az előzetes várakozásoknál a Morgan Stanley 2017 első negyedévében. A jó eredményhez főként a befektetési banki üzletág és a kötvény, deviza és árupiac kereskedési üzletág (FICC) vártnál jobb teljesítménye zárult hozzá. Az utóbbi szegmensben a vállalat bevételei közel megduplázódtak az előző évhez képest és összesen 1,71 milliárd dollárt tettek ki. Összességében a vállalat 9,75 milliárd dollár bevételt ért el, a várt 9,29 milliárd dollárral szemben. Az egy részvényre jutó tisztított EPS 1 dollár lett, de ez egy egyszeri elhatárolt adójóváírás miatt nem hasonlítható a 0,9 dolláros elemzői várakozásokhoz. A részvények közel 3%-os emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

Felülmúlta a várakozásokat az első negyedévben a világ legnagyobb alapkezelője, a Blackrock. A vállalat által kezelt vagyon éves alapon 14%-kal, 5.420 milliárd dollárra nőtt a negyedév során a várt 5.360 milliárd dollárral szemben. Ezt többek között a rekordnak számító 64,5 milliárd dolláros ETF-ekbe áramló tőkének köszönhette a vállalat. Az egy részvényre jutó tisztított profit 5,25 dollár lett a várt 4,89 dollárral szemben. A hírekre a részvények nem mutatnak jelentős elmozdulást piacnyitás előtt.

Ma este magyar idő szerint 8 órakor teszi közzé a Fed Bézs könyvét, majd piaczárást követően az American Express és az eBay teszi közzé negyedéves gyorsjelentését.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás