Újabb jó gyorsjelentések a tengerentúlról

2017.04.24. 15:23 • Erste Uzsonna

Úgy tűnik, hogy az amerikai piacokra is átragad a francia elnökválasztások nyomán kibontakozó jó hangulat, ugyanis a vezető részvényindexek kivétel nélkül 1% körüli emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

A várakozásoknak megfelelő első negyedéves gyorsjelentést tett közzé a Halliburton, az Egyesült Államok vezető olajipari szolgáltatásokat nyújtó cége. A vállalat 4,28 milliárd dolláros árbevételen 0,04 dolláros részvényenkénti tisztított profitot ért el, megfelelvén az elemzői konszenzusnak. A palaolaj-kitermelés újbóli felfutásának köszönhetően az észak-amerikai bevételek 24%-ot emelkedtek éves alapon, amit pozitívan fogadtak a befektetők. A részvény 1,5%-os emelkedést mutat piacnyitás előtt.

Messze felülmúlta a várakozásokat a Hasbro első negyedéves gyorsjelentésében. A vállalat 850 milliárd dolláros árbevételen 0,54 dolláros tisztított EPS-t ért el, felülmúlván a 818 milliárd dolláros árbevétel és 0,38 dolláros EPS várakozásokat. A vártnál jobb eredmény a kedvezően alakuló társasjáték-értékesítések mellett az online játékok felfutásának is köszönhető volt. A részvények több mint 5%-kal emelkednek piacnyitás előtt.

A mai napon piaczárást követően a T-Mobile US és az Alcoa gyorsjelentését lesz érdemes figyelni.

Elmaradt a várakozásoktól a Chicagói Fed gazdasági aktivitást mérő indexe. Az elemzői várakozások 0,5 pontról szóltak, azonban a márciusi érték végül 0,08 pont lett, az előző havi 0,27 pontot követően. Ez az index értelmezésében annyit jelent, hogy a gazdasági aktivitás átlagosnak volt mondható a hónap során.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás