Gyorsjelentésre száguld a Twitter

2017.04.26. 15:25 • Erste Uzsonna

Az elmúlt két nap meredek emelkedését követően nem mutatnak jelentős elmozdulást az amerikai határidős indexek.

Hosszú idő után pozitívan tudta meglepni a Twitter az elemzőket első negyedéves gyorsjelentésében. Noha az 548 millió dolláros árbevétel közel 8%-os visszaesést jelent az előző év azonos időszakához képest, de felülmúlja az 509 milliós elemzői várakozásokat. A részvényenkénti 0,11 dolláros tisztított profit jócskán felülmúlta a 0,01 dolláros elemzői konszenzust. A havi aktív felhasználók száma 328 millióra, éves 6%-kal növekedett, míg az elemzők csupán 4%-os növekedést vártak. Az elmúlt egy évben ez volt a legnagyobb mértékű növekedési ütem a felhasználók számát illetően. A befektetők elég hamar már egy szebb jövőképet kezdtek el árazni, ugyanis több mint 10%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás előtt. Az viszont továbbra is aggodalomra ad okot, hogy a bevételek egy dinamikusan növekvő iparág (digitális hirdetések) ellenére sem tudtak növekedni.

Jelentett a Boeing az első negyedévre. A vállalat a vártnak megfelelő 21 milliárd dolláros árbevételen 2,01 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami felülmúlta az 1,91 dolláros várakozásokat. A vállalat a negyedévben 169 kereskedelmi repülőgépet gyártott le, 7-el kevesebbet, mint egy éve ugyanebben az időszakban. Az árbevétel ebben a szegmensben 1%-os visszaesést mutatott. A 2017-es eredményvárakozását minimális mértékben megemelte a cég, mivel a várható effektív 32%-os adókulcsot 1 százalékponttal csökkentette az évre. A részvények 1% közeli mínuszban tartózkodnak piacnyitás előtt.

Nem hozott izgalmakat a PepsiCo első negyedéves gyorsjelentése. A vállalat a vártnak megfelelő, éves 2%-kal növekvő 12 milliárd dolláros árbevételen 0,94 dolláros egy részvényre jutó tisztított profitot ért el, ami 2 centtel múlta felül az elemzői konszenzust. A vállalat idénre továbbra is legalább 3%-os organikus növekedést vár, amit az árak emelésével és egészségesebb termékek körének bővítésével igyekszik elérni. A jelentésre a részvények nem mutattak jelentős árfolyamreakciót.

Megfelelt a várakozásoknak a Procter & Gamble is a gazdasági harmadik negyedévében. A vállalat a vártnak megfelelő 15,6 milliárd dolláros árbevételen részvényenkénti 0,96 dolláros profitot ért el, ami szintén megfelelt a konszenzusnak. A részvények nem mutatnak jelentős elmozdulást piacnyitás előtt.

Piaczárást követően a PayPal gyorsjelentését lesz érdemes figyelni a tengerentúlon.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás