Előzetes várakozásokat közölt a Foot Locker

2017.04.26. 15:32 • Erste Ötletgyár Maxi

Technikai kép

Kereskedési ötletünk megfogalmazása óta mindkét irányban nagyobb kilengéseket mutatott az árfolyam, főként az amerikai kiskereskedelmi szektor egészét érintő híreknek köszönhetően. Egy kisebb beszűkülést követően április 20-án nagyot emelkedett a részvény, amivel a 71,5 és 73 dollár közötti sávból sikerült réssel kilépnie. Ezzel a rövidtávú mozgóátlagokat is maga mögött hagyta, így megnyílt a tér a további emelkedésre. Stop megbízásunkat érdemes ezen a ponton a 71,5 és 73 dollár közötti sáv alá emelni, így több fontos szint is megtarthatja a papírt, mielőtt egy esetleges negatív forgatókönyv esetén ide eshetne az árfolyam.

Forrás: Bloomberg, Erste

Közlemény az előzetes várakozásokról

A vállalat arra számít, hogy az első negyedéves részvényenkénti profit az 1,36-1,39 dolláros sávba fog esni, ami stagnálást jelentene az előző év ugyanezen időszakához képest és elmaradna az 1,47 dolláros elemzői várakozásoktól. A legalább egy éve nyitva tartó üzletekben az értékesítések nagyságrendileg 1-3% közötti növekedést mutathatnak éves viszonylatban a negyedév során, ami miatt az egész éves eredmény is a vártnál kissé gyengébben fog alakulni. Az elemzők a hírek hatására profitvárakozásaikat közel 2%-kal, részvényenkénti 5,3 dollárra mérsékelték az idei évre.

Az első negyedév gyengébb teljesítménye főként a februári gyenge teljesítménnyel okolható, amire már korábban figyelmeztetett a cég, azonban az áprilisi kiemelkedően jó értékesítési adatok fordulatra engednek következtetni. Ezt a vállalat közleményében is megerősítette, ugyanis a többi három negyedévre a legalább egy éve nyitva tartó üzletekben az értékesítések nagyságrendileg 4-6%-os éves alapú növekedését várja. Amennyiben ez valóban megvalósulna, azzal folytatódhatna a 2016-ban látott erős növekedési ütem, ami messze felülmúlja a szektorátlagot és akár felfelé mutató revíziókat is eredményezhet az eredmény tekintetében. A vállalat május 19-én teszi közzé első negyedéves gyorsjelentését.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás