Kedvező előjel a MOL jövő heti eredménye előtt

2017.04.26. 16:34 • Erste Ötletgyár Maxi

 

Forrás: Bloomberg, Erste

Megállíthatatlanul emelkedik a MOL árfolyama, mióta a CEZ értékesítette 7,5%-os részvénymennyiségét. Az akkori tranzakció miatti eladói nyomást kihasználó vételi ajánlásunk így már közel 10%-os nyereségben tartózkodik.

Az emelkedés során ráadásul az árfolyam könnyedén áttörte a 21.150 pontnál húzódó sávtetőt is, ami ismét csak kedvező jelzésnek számít. Az emelkedés adta lehetőséget kihasználva profitunk egy részét szeretnénk bebiztosítani, ezért stop megbízásunkat megemeljük a támaszszint alá 20.970 forinthoz, melynek teljesülése esetén is profit realizálásra nyílna lehetőségünk.

Az iparági tendenciák kedvezőek, melyet jól bizonyít a Lotos ma reggel megjelent kiváló eredménye is. A MOL lengyel szektortársa ugyanis bőven felülmúlta a piaci várakozásokat. Bár a Lotos eredményének drasztikus növekedésében helyi piacszabályozással kapcsolatos tényezők is szerepet játszottak, de ezzel együtt is úgy tűnik az eredménykimutatásból, hogy jó negyedévet zárhattak a régiós olajipari cégek. Ez pedig kedvező előjel a jövő péntek hajnalban megjelenő MOL eredmény előtt is, mely akár a további áremelkedés katalizátoraként is szolgálhat.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás