Fontos gyorsjelentések érkeznek piaczárás után az USA-ból

2017.04.27. 15:21 • Erste Uzsonna

Kisebb emelkedést mutatnak az amerikai határidők piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Dow 0,1%-kal, a Nasdaq 0,2%-kal került eddig feljebb.

Pozitívan lepte meg a Ford az elemzőket az első negyedéves gyorsjelentésével. A vállalat autóipari üzletágából származó bevételek 36,5 milliárdot tettek ki a várt 34,8 milliárd dollárral szemben. Az egy részvényre jutó tisztított profit 0,39 dollár lett felülmúlván a 0,34 dolláros elemzői konszenzust. A bevételek közel 4%-kal növekedtek éves alapon, azonban a tisztított adózás előtti eredmény 40%-os visszaesést mutatott az előző év azonos időszakához képest. A vállalat vezérigazgatója, Mark Fields ezt azzal indokolta, hogy a vállalat jelenleg a jövőjébe fektet be, utalván ezzel az önvezető és elektromos autókkal kapcsolatos fejlesztésekre. A hírekre a részvények árfolyama 2%-os emelkedést mutat piacnyitás előtt.

Megfelelt a várakozásoknak a UPS első negyedéves gyorsjelentésében. A vállalat a vártnak megfelelő, éves alapon 5%-kal növekvő 15,3 milliárd dolláros árbevételen 1,32 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami kisebb mértékben felülmúlta az 1,29 dolláros várakozásokat. A vállalat nem módosított idei eredményvárakozásán, a részvényenkénti profitot továbbra is az 5,8-6,1 dollár közötti sávba várja. A részvények nem mutatnak érdemi elmozdulást piacnyitás előtt.

Piaczárást követően is érdemes lesz figyelni a tengerentúli eseményeket, ugyanis az Alphabet (Google), a Microsoft, az Intel és az Amazon is jelent.

A várt 1,3%-kal szemben csupán 0,7%-kal növekedett a tartós cikkek rendelésállománya március hónapban a tengerentúlon, a februári adatot azonban 1,7%-os növekedésről 2,3%-ra felfele korrigálták. A szállítmányozási iparágtól tisztított mutató 0,2%-os havi csökkenést mutatott, ami az első visszaesés 2016 júniusa óta.

A várt 245 ezernél többen, összesen 257 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban az elmúlt hét folyamán. Noha ez visszaesést jelent az előző heti 243 ezres értékhez képest, továbbra is a kritikus 300 ezres szint alatt tartózkodik a mutató.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás