Negatív meglepetést okozott az amerikai GDP adat

2017.04.28. 15:34 • Erste Uzsonna

Piacnyitás előtt publikálták az amerikai első negyedéves GDP első becslését. A várt 1%-kal szemben csupán éves alapon 0,7%-ot növekedett az USA gazdasága 2017 első negyedévében a szezonálisan kiigazított adatok szerint. A fogyasztói kiadások okoztak különösen nagy csalódást, amik 0,3%-os csökkenést mutattak az előző év azonos időszakához képest a várt 0,9%-os, és az előző negyedéves 2,1%-os növekedéssel szemben. Az amerikai GDP megközelítőleg 70%-át a fogyasztói kiadások teszik ki, ezért különösen fontos ez a mutató.

Jelentett az Exxon az első negyedévre. A vállalat 63,3 milliárd dolláros árbevétele elmaradt a 64,7 milliárd dolláros várakozásoktól, azonban az egy részvényre jutó 0,95 dolláros tisztított profit felülmúlta a 0,86 dolláros konszenzust. A tegnapi kedvezőtlen hír után, miszerint a vállalat a várt 4 cent helyett csupán 2 centtel emelte a negyedéves osztalék mértékét, most örülhettek a befektetők a jó eredménynek. A részvények közel 1,5%-os emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

Felülmúlta a várakozásokat a Chevron is 2017 első negyedévében. A vállalat egy részvényre jutó tisztított profitja jócskán megverte a várakozásokat, mivel 1,1 dollár lett a várt 0,84 dollárral szemben. A vállalat a jelentést követően megerősítette, hogy 2017-ben a kitermelés 4-9%-os növekedését várja. A részvények közel 2%-kal emelkednek piacnyitás előtt.

Május 1-én az európai tőzsdék túlnyomó többsége zárva tart, azonban az amerikai piacokon nem fog szünetelni a kereskedés.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás