Továbbra is jól alakul az amerikai gyorsjelentési szezon

2017.05.02. 15:07 • Erste Uzsonna

Nem mutatnak jelentős elmozdulást a vezető amerikai részvényindex piacnyitás előtt, egyedül a Nasdaq tud felmutatni egy kisebb 0,1%-os emelkedést.

Megverte a várakozásokat a Merck első negyedéves gyorsjelentésében. A vállalat árbevétele 9,43 milliárd dollárt tett ki a várt 9,25 milliárd dollárral szemben, míg az egy részvényre jutó tisztított EPS 0,88 dollár lett felülmúlván a 0,83 dolláros konszenzust. A 2017-es évre vonatkozó egy részvényre jutó eredményvárakozását a 3,76 és 3,88 dollár közötti sávra emelte a cég, ugyanis a nagy növekedési potenciállal rendelkező gyógyszerek jelenleg úgy tűnik, hogy kompenzálják a vállalat slágertermékének éves alapon csökkenő árbevételeit. A jelentést kezdetben pozitív árfolyamreakció fogadta, azonban mostanra kisebb mínuszban tartózkodik a papír.

Jelentett a Pfizer az első negyedévre. Az amerikai gyógyszeróriás árbevétele kissé elmaradt a várakozásoktól és 12,8 milliárd dollár lett a várt 13 milliárd dollárral szemben. Az egy részvényre jutó profit 0,69 dollár lett, felülmúlva a 0,67 dolláros várakozásokat. A vállalat kulcsfontosságú készítményei többségében a vártnak megfelelő árbevételt hozták. A vállalat megerősítette várakozását, miszerint 52 és 54 milliárd dollár közötti árbevétellel számol a 2017-es évben. A részvények nem mutatnak jelentős elmozdulást piacnyitás előtt.

Megverte a várakozásokat az első negyedévben a Mastercard. A vállalat éves alapon 12%-kal növekvő, 2,73 milliárd dolláros árbevételen részvényenkénti 1,01 dolláros tisztított profitot ért el, ami jobb lett a 2,65 milliárd dolláros árbevétel és 0,95 dolláros EPS várakozásoknál. Különösen az ázsiai és a Latin-Amerikai piacok teljesítettek jól az elmúlt negyedévben. A részvények 1%-os emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

A mai napon veszi kezdetét a Fed kétnapos kamatmeghatározó ülése, melynek eredményét a holnapi napon magyar idő szerint este 8 órakor publikálják. A piac nem számít az alapkamat további emelésére a mostani ülésen, leginkább a Fed mérlegének csökkentése körüli esetleges információkat lesz érdemes figyelni.

Érdemes lesz a mai napon megvárni a piaczárást a tengerentúlon, ugyanis nem sokkal azt követően teszi közzé negyedéves gyorsjelentését az Apple.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás